Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Destinatii

 
Sulina

Sulina

Crisan

Crisan

Tulcea

Tulcea

Orasul se intinde de-a lungul Dunarii, cu cea mai mare parte a habitatului pe malul drept, iar importanta localitatii este data si de faptul ca este unul dintre cele mai importante porturi din Romania, acesta fiind unic prin faptul reprezinta un port atat la Dunare, cat si la Marea Neagra. Fluviul Dunarea traverseaza 10 tari si strabate teritoriul tarii noastre pe o lungime de 40% din lungimea totala navigabila a sa (2588km). Portul Sulina face legatura intre partea central-vestica a Europei, prin Dunare si Marea Neagra. Unicitatea acestui oras este data si de faptul ca aici se poate ajunge doar pe calea apei, existand posibilitatea de deplasare cu doua tipuri de mijloace de transport: nava rapida si nava clasica (deplasarea cu aceasta nava este o adevarata placere pentru cei indragostiti de natura).

In Delta Dunarii puteti efectua o gama mai larga de activitati de relaxare si agrement decat in orice zona turistica fie montana fie litorala. Exemplificam: se poate face plaja, se poate face baie in mare, se poate pescui, se pot observa pasarile, fauna si flora, se pot organiza expeditii si excursii in padurile din Delta Dunarii ( padurea Letea ) , se pot vizita dunele de nisip, se pot face plimbari cu barca cu vasle sau cu salupa pe canalele si lacurile din Delta Dunarii, se pot petrece seri in salbaticie pe insule izolate la lumina focului de tabara , se pot precatica sporturi nautice , se pot vizita diferite obiective turistice (muzeul, farul vechi, cimitirul maritim, centrul vechi al Sulinei, castelul de apa, etc).

Golful Musura este mai mult o zona lagunara, aproape inchisa, situata intre gurile de varsare ale canalelor Sulina si Chilia. Golful este foarte colmatat si, desi ofera impresia ca esti pe mare deschisa, apa este pe alocuri atât de mica incat turistii pot cobori din ambarcatiuni. In interiorul golfului sunt mai multe fasii de nisip, pe care se strang cele mai mari colonii de pelicani si cormorani din Delta Dunarii.

 • destinatii
 • destinatii
 • 3
 • 4
 • destinatii

Crisan, localitatea amplasata in centrul Deltei Dunarii, cu o intindere de aproximativ 8 km, este localitatea in care se bifurca, cel mai adesea, majoritatea escapadelor in Delta Dunarii. Satuc pescaresc la origini, Crisanul a cunoscut o dezvoltare rapida tocmai datorita pozitiei sale privilegiate pe cel mai circulat canal – Sulina, frecventat de navele comerciale cat si de cele de turism si agrement.

Trei mari meandre ale fluviului se unesc aici, tot ele fiind caile de acces la unele dintre cele mai inedite atractii ale Deltei. Spre sud catre Caraorman, lacul Puiu si lacul Rosu, iar la nord, pe malul dintre bratele Dunarii vechi, catre Mila 23 sau spre satul si padurea Letea.

Padurea Caraorman se gaseste pe teritoriul administrativ al comunei Crisan, iar accesul se face din localitatea Caraorman. Cu o suprafata de 2.250 ha, padurea a fost declarata monument al naturii in anul 1940 si arie protejata in anul 2000. Aceasta este o padure ridicata pe dune de nisip (inalte si de 7m), alcatuita din stejari seculari (ce depasesc deseori 30m), plopi si frasini dar si din vegetatie agatatoare de tip mediteranean. Aici se gaseste un stejar vechi de aproximativ 500 de ani, cu o circumferinta de 4m, ale carui crengi ating nivelul solului si apoi se ridica iar, fapt pentru care a fost poreclit “Stejarul ingenuncheat” de catre localnici. In imediata apropiere a acestuia se afla Fantana Vanatorilor, cu o apa extrem de rece chiar si in timpul verii, si o reproducere dupa celebra sculptura a lui Constantin Brancusi – Masa tacerii.

 • 1
 • destinatii
 • destinatii
 • destinatii
 • destinatii

Orasul Tulcea, fiind supranumit si Orasul de la Portile Deltei Dunarii, este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei. Este municipiul de resedinta, al doilea oras ca importanta din Dobrogea si capitala judetului incepand cu data de 14 noiembrie 1878. Tulcea este un oras modern, port pentru navele de pasageri, precum si pentru cele care transporta produse industriale, mai ales materii prime si pentru navele de pescuit oceanic. O mare parte din economie s-a dezvoltat in jurul turismului, fapt atestat prin constructiile si investitiile ce s-au facut pentru construirea de noi hoteluri si a centrelor comerciale.

 • destinatii
 • 2
 • 3
 • destinatii
 • destinatii

Pentru orice informatie.